Skip to content Skip to footer

Îngheţată vegană delicioasă

Să eviţi zahărul e o provocare pentru toţi, de aceea e important să avem mereu la îndemână câteva alegeri de desert cât mai sănătoase. Și foarte important, să fie și rapid de făcut.

Așa că cine nu e fan îngheţata? Indiferent dacă e cald sau frig, indiferent de vârstă, îngheţata e mereu în topul deserturilor. Și de ce să nu o faci chiar tu acasă, fără zahăr și fără grăsimi.

Ingrediente:
  • 4 banane
  • un bol de afine (aprox 200g sau și mai mult, în functie de preferinţă)
Preparare:

Bananele bine coapte le decojești și le tai în rondele de aprox 1-1.5 cm. Le pui într-o pungă la congelator pentru minim 3 ore. Dacă ai banane în casă care încep să se înnegrească și nu ai niciun plan cu ele, le pui feliate la congelator, pentru mai târziu, când ai chef de o îngheţată. Afinele tot de la congelator.

Scoţi fructele din congelator și le lasi 5 minute la temperatura camerei, ca să se dezghete puţin. Apoi pui fructele în blender sau în robotul de bucatarie și le mixezi. Și asta e tot.

Dacă vrei să experimentezi, le poţi face în mai multe feluri. Poţi mixa întâi doar bananele și împarţi cantitatea în 2. Într-o parte adaugi vanilie sau cacao, amesteci cu o lingură și pui cupele în boluri. În cealaltă parte blenduită, adaugi afinele congelate și mixezi din nou.

Dacă vrei sa fie mai dulce, poţi adăuga putin sirop de agave sau miere. Îţi recomand siropul de agave pentru că e cel mai neutru îndulcitor ca și gust. În loc de afine poţi folosi căpsuni sau orice mix din fructe.

Și dacă totuși iţi lipsește grăsimea din îngheţata clasică, poţi adăuga puţin iaurt grecesc în mix chiar de la început (2 linguri). Chiar și asa, tot e o variantă mult mai sănătoasă decât cea cumpărată din oraș, pentru ca știi exact ce ai pus in ea. Experimentează și găsește singur varianta care îţi place cel mai mult.