Hai, că se apropie deadline-ul Crăciunului…

bine cu mine

 

Mai e puţin și vine Crăciunul. Dar ceea ce ar fi trebuit să fie o perioadă mai liniștită, de introspecţie chiar, s-a transformat în una din cele mai agitate perioade ale anului. Și poate mai corect ar fi să reformulez prima propoziţie și să o înlocuiesc cu “mai e puţin și vine deadline-ul Crăciunului”…  Căci ne-am obișnuit să trăim după to do list-uri și după deadline-uri, pe care le-am târât și în viaţa personală.

Luna decembrie e plină de to do-uri, parcă mai multe decât în orice altă lună a anului. Întâi lista de cadouri, apoi lista de mâncare.

Mall-urile și supermarketurile se transformă în furnicare de oameni, traficul e un haos total, șoferi agitaţi peste tot, care nu știu cum să se bage în faţă la semafor și cum să o taie mai repede pe linia de tramvai. Toată lumea aleargă după ceva.

Pe lângă multe cadouri, o bună parte din ele inutile, cumpărăm și multă mâncare.

Abundenţa la masă e o frustrare pe care o cărăm cu noi de pe urma comunismului și pare că nu ne putem dezlipi de acest obicei. Nu mai ducem lipsă de nimic, dar în continuare, de sărbători cumpărăm multă mâncare. Și aruncăm oricum jumătate din ea.

O mare de cărucioare umplute cu vârf, de am putea deduce că vine direct Apocalipsa și nu vom mai avea de unde să ne luăm de mâncare…

Și toată nebunia asta nu se întâmplă doar în jurul Crăciunului, căci în câteva zile vine și Anul Nou. Așa că practic totul se reeditează și ajungem la faimoasa expresie “românii iau cu asalt magazinele (și Valea Prahovei)” și în săptămâna următoare.

Fugim de liniște fără să ne dăm seama, căci de multe ori această stare ne duce în zona de discomfort. În gălăgie, în trafic sau prin magazine, gândurile care ne deranjează par că nu se mai aud. 

Si poate tocmai din acest motiv, pentru mulţi, sărbătorile se reduc la mâncare și băutură. Plus Colebil sau alte medicamente din categoria asta..

Iar după această perioadă, în loc să fim cu toţii încărcaţi de energie și odihniţi, o bună parte dintre noi se întoarce ghiftuită și mai obosită decât era înainte de concediu. Căci “mamăăăă, am mâncat și am băut de-am spart..”

Mâncarea se rezumă de fapt la multă carne, maioneze și zahăr cât cuprinde. Legume proaspete și salate spre zero, iar fructe eventual ceva portocale, ca să mai taie greaţa, nu de alta.

Vine Crăciunul. O perioadă de liniște pe care o meriţi și de care trebuie să profiţi. Un moment bun să ne gândim cum a fost anul ce se încheie, cu bune și cu rele, și ce am învăţat din toate aceste experienţe. Un moment în care putem să petrecem timp de calitate alături de cei dragi. Un moment în care putem să ne propunem ce vrem să facem în noul an. Căci trebuie să facem, să nu mai așteptăm doar să ni se întâmple.

Așa că fiţi mai atenţi la voi înșivă și mai cumpătaţi în tot ceea ce faceţi.

Sărbători liniștite să aveţi.

Sharing is caring!

Tags: , , , ,

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor.
Afla mai multe! OK